Levegőfertőtlenítés esetén a fertőtlenítésnek elsősorban a légzési zónára kell fókuszálnia, az elhelyezésnél figyelembe kell venni a jellemző légzési zónát.

A Novaerus Protect 200-as típus szabadonálló kivitel; ülő testhelyzet esetén (pl.: iroda, orvosi rendelő, lakóház stb.) 1-1,5 m-es magasságban történő elhelyezése javasolt, legoptimálisabb az íróasztal, komód. A készüléket két csavar segítségével egyszerűen falra is lehet szerelni. A szerelési magasság ne haladja meg a 2,1 m-t. Ennél a típusnál figyelembe kell venni, hogy a készülék a tetején szívja be a kezelendő levegőt és alul, vízszintesen fújja ki azt.

A Novaerus Protect 800-as típust falra szerelve, vagy a hordozást megkönnyítő, külön rendelhető asztali vagy magas állványra helyezve kell üzemeltetni. A szerelési magasság ez esetben se haladja meg a 2,1 m-t. Telepítésnél figyelembe kell venni, hogy a készülék az elején lévő nyílásokon szívja be a levegőt, és az oldalán lévőkön fújja ki.

Mindegyik készülék esetében fontos, hogy a légáramlás ne legyen akadályozva, ne kerüljön a készülék polcra, sarokba, közvetlenül függöny, bútor, nyitható ablak vagy klímaberendezés mellé.

A részletes telepítési útmutatókat IDE kattintva, a dokumentumtár alatt érheti el.