Az alábbiakban olvasható pár általános fogalom-meghatározás, ami segíthet a honlapon található leírások könnyebb értelmezésében.

Fertőtlenítés: A környezetbe kikerült kórokozók elpusztítása.

Sterilizálás: A környezetbe kikerült valamennyi mikroorganizmus elpusztítása.

Antimikrobiális hatásspektrum: A mikroorganizmusokra gyakorolt kémiai, fizikai, illetve fiziko-kémiai hatás. Legáltalánosabban a “-cid” azaz ölő, és a “-sztatikus” azaz sejtosztódástgátló hatások fordulnak elő. (pl.: virucid, baktericid, bakteriosztatikus).

Behatási idő: Az az időtartam (másodperc, perc, óra), ami ahhoz szükséges, hogy az alkalmazott eljárás maradéktalanul kifejthesse a tőle elvárt hatást.

Alkalmazott koncentráció: Az a minimális – és általában egyúttal maximális – koncentráció, ami képes a megadott idő alatt a tőle elvárt hatás elérésére. A koncentráció és a behatási idő között nincs fordított arányosság. Több fertőtlenítő szer nem képes hígítás nélkül hatékonyan fertőtleníteni (pl. HYPO).

Patogén: Kórokozó, betegséget okozó.

HEPA szűrő: Nagy hatékonyságú részecske szűrő. Az Európai Unióban alkalmazott szabványok szerint többféle szűrőről beszélhetünk aszerint, hogy a részecskék hány százalékát és milyen méretig képes kiszűrni a levegőből. A Novaerus Defend 1050-es típusú készülékben alkalmazott professzionális, Camfil gyártmányú, H13 HEPA szűrő 0,12 μm méretig képes a részecskéket megszűrni és 10 ezer részecske közül csak 5-öt enged át.

DBD: dielectric barrier discharge, azaz dielektromos gát kisülés (plazma). A nagyon alacsony energiaigényű DBD, vagy más néven hidegplazma jelenség a plazmatekercsen átfolyó elektromos áram hatására jön létre.