A folyamatos levegőfertőtlentés szempontjából elsősorban a légzési, illetve „tartózkodási” zónát kell figyelembe venni. Ha példaként veszünk egy 3 méter belmagasságú helyiséget, a mennyezethez közeli légtér fertőtlenítésének jelentősége elenyésző. A nagyon könnyű aeroszolizált cseppecskék, amelyek ebbe a magasságba képesek feljutni, akár korlátlan ideig is képesek a levegőben lebegni, ezért „kihullásuk” is igen lassan történik meg, így hamarabb száradnak ki és veszíthetik el életképességüket is. A visszahullás során pedig újra belekerülnek a megfelelően kialakított áramlási zónába, majd a plazmatérbe kerülve megsemmisülnek.

Átlagos felhasználás esetén a Novaerus Protect 200-as típust maximum 20-25 m2-ig, a Protect 800-as típust pedig 40-50 m2-ig javasoljuk használni. Nagyobb terek esetén a darabszámok növelésével és a készülékek megfelelő elhelyezésével lehet optimális lefedettséget biztosítani.

Az ideális készülék típus és darabszám mindig az adott helyiség méretétől, a helyiségben tartózkodók számától és egészségi állapotától, valamint a végzett tevékenység jellegétől függ. Szakértőink díjmentes tanácsadással segítik bármely felhasználási helyszín pontos felmérését és javaslatot adnak a készülék(ek) optimális elhelyezésére és üzemeltetésére vonatkozóan.