A készülékek folyamatos üzemelésre lettek tervezve, így akár a hét minden napján 24 órában működhetnek. A védendő helyiség időszakos használata esetén konnektorba dugható mechanikus vagy digitális időzítő használata javasolt.

A készülékek folyamatos levegőfertőtlenítést végeznek, így a helyiségben jelentkező terhelést képesek már rögtön annak megjelenésekor, gyorsan és nagy hatékonysággal kezelni. A levegőfertőtlenítés célja nem a teljes sterilitás (mikroorganizmus-mentes állapot) elérése, hanem az, hogy a helyiségben tartózkodók egészségi állapotához mérten a kórokozók számát folyamatosan kellően alacsony szinten lehessen tartani. Ez azt jelenti, hogy az ideális készülék típus és darabszám mindig az adott helyiség méretétől, a helyiségben tartózkodók számától és egészségi állapotától, valamint a végzett tevékenység jellegétől függ.

Szakértőink díjmentes tanácsadással segítik bármely felhasználási helyszín pontos felmérését és javaslatot adnak a készülék(ek) optimális elhelyezésére és üzemeltetésére vonatkozóan.